fbpx

Deschizand usa, de parca un uragan l-a adus, nepotelul navali in casa bunicului.
-Bunicule, bunicule, am ajuns! Unde esti?
-Aici, dragul meu! ii raspunse bunicul cu bratele larg deschise si cu ochii sclipind de bucurie. Vino sa te strang in brate!
-Ai vazut ce zi frumoasa este? Si cata veselie e in jur? AZI E O ZI MINUNATA! ii spuse bunicul in timp ce ii mangaia parul ciufulit.
-Bunicule, pot sa te intreb ceva? spuse nepotelul.
-Desigur, orice! ii raspunse cu drag bunicul.
-De ce de fiecare data imi spui ca azi e o zi minunata?
-Pai, dragul meu, pentru ca asa si este. AZI E O ZI MINUNATA!
-Si cum vine asta bunicule? Fiecare zi e minunata? Pai daca azi ploua si maine ploua si mai tare? Si daca ieri a fost frig? Toate zilele sunt minunate?
-Da, nepotele. Fiecare zi in care te vad sau ma pot gandi la tine e minunata, fiecare zi in care aud pasarelele ciripind e minunata, fiecare zi in care cineva imi deschide usa e minunata, fiecare zi in care…
-Stai! Pai tu in toate zilele faci cate ceva din ceea ce ai zis acum!
-Pai da, zise bunicul. De aceea in fiecare zi pot spune: AZI E O ZI MINUNATA! Pe langa acesta sa stii un mare secret: VIATA ESTE ASA CUM O SIMTIM NOI CA ESTE. VIATA ESTE ASA CUM O PLANIFICAM IN FIECARE DIMINEATA ATUNCI CAND NE TREZIM. Daca primul lucru la care te gandesti atunci cand te trezesti dimineata este ca iti lipseste jucaria rosie, ca tu nu o sa primesti niciodata bicicleta pe care o vrei, ca nu…, nu…, nu…, ei bine, asa se va intampla. Pentru ca tu asa simti. Si pentru ca CEEA CE SIMTI VINE NEAPARAT IN VIATA TA. Si atunci, de ce sa nu te trezesti strigand in gura mare: AZI E O ZI MINUNATA!? De ce sa nu spui fiecarui om pe care il intalnesti acest secret? Spune-i si vei avea si tu si el o zi minunata.
Nepotelul lua aminte la spusele bunicului. Si cum stia ca bunicul este un om intelept si ca tot ce il invatase pana acuma fost asa cum a zis, hotari sa isi creeze fiecare zi singur, fara sa mai astepte ca altii sa o faca in locul lui.
Ajuns acasa si-a atarnat pe perete, in fata patului, un soare mare galben, pe care a scris mare de tot AZI E O ZI MINUNATA!, astfel incat asta sa fie primul lucru pe care il va vedea dimineata.
Zilele au trecut si nepotelul s-a convins ca bunicul a avut dreptate. De cum vedea dimineata inscrisul “azi e o zi minunata”, le spunea tuturor acest lucru si se simtea in permanenta minunat.
Si a mai observat ceva. CU CAT MAI MULTOR OAMENI LE SPUNEA ACEASTA FRAZA, NU NUMAI CA LE ADUCEA UN ZAMBET PE BUZE, DAR FIECARE ZAMBET II UMPLEA TOT MAI MULT SI MAI MULT PAHARUL FERICIRII, IAR EL SE SIMTEA TOT MAI MINUNAT SI MAI MINUNAT!
Nepotelul a crescut si este matur deja. Dar soarele de la capatul patului e acelasi, doar ca acum il vede zilnic si sotia sa. Baiatul lor are, la fel, un soare in camera lui.
VIATA LOR ESTE MINUNATA!
(dupa Cristian A. Balasoiu)

Trimite un răspuns