fbpx

Deschizând ușa, de parcă un uragan l-a adus, nepoțelul năvăli în casa bunicului.
-Bunicule, bunicule, am ajuns! Unde ești?
-Aici, dragul meu! îi raspunse bunicul cu brațele larg deschise și cu ochii sclipind de bucurie. Vino să te strâng în brațe!
-Ai văzut ce zi frumoasă este? Și câtă veselie e în jur? AZI E O ZI MINUNATĂ! Îi spuse bunicul în timp ce îi mângâia părul ciufulit.
-Bunicule, pot să te întreb ceva? spuse nepoțelul.
-Desigur, orice! Îi răspunse cu drag bunicul.
-De ce de fiecare dată îmi spui că azi e o zi minunată?
-Păi, dragul meu, pentru că așa și este. AZI E O ZI MINUNATĂ!
-Și cum vine asta bunicule? Fiecare zi e minunată? Păi dacă azi plouă și mâine plouă și mai tare? Și dacă ieri a fost frig? Toate zilele sunt minunate?
-Da, nepotele. Fiecare zi în care te văd sau mă pot gândi la tine e minunată, fiecare zi în care aud păsărelele ciripind e minunată, fiecare zi în care cineva îmi deschide ușa e minunată, fiecare zi în care…
-Stai! Pai tu în toate zilele faci câte ceva din ceea ce ai zis acum!
-Păi da, zise bunicul. De aceea în fiecare zi pot spune: AZI E O ZI MINUNATĂ! Pe lângă aceasta să știi un mare secret: VIAȚA ESTE AȘA CUM O SIMȚIM NOI CĂ ESTE. VIAȚA ESTE AȘA CUM O PLANIFICĂM ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ ATUNCI CÂND NE TREZIM. Dacă primul lucru la care te gândești atunci când te trezești dimineața este că îți lipsește jucăria roșie, că tu nu o să primești niciodată bicicleta pe care o vrei, că nu…, nu…, nu…, ei bine, așa se va întâmpla. Pentru că tu așa simți. Și pentru că CEEA CE SIMȚI VINE NEAPARAT ÎN VIAȚA TA. Și atunci, de ce să nu te trezești strigând în gura mare: AZI E O ZI MINUNATĂ!? De ce să nu spui fiecărui om pe care îl întâlnești acest secret? Spune-i și vei avea și tu și el o zi minunată.
Nepoțelul lua aminte la spusele bunicului. Și cum știa că bunicul este un om înțelept și că tot ce îl invățase până acum a fost așa cum a zis, hotărî să își creeze fiecare zi singur, fără să mai aștepte ca alții să o facă în locul lui.
Ajuns acasă și-a atârnat pe perete, în fața patului, un soare mare galben, pe care a scris mare de tot AZI E O ZI MINUNATĂ!, astfel încât asta să fie primul lucru pe care îl va vedea dimineața.
Zilele au trecut și nepoțelul s-a convins că bunicul a avut dreptate. De cum vedea dimineața înscrisul “azi e o zi minunată”, le spunea tuturor acest lucru și se simțea în permanență minunat.
Și a mai observat ceva. CU CÂT MAI MULTOR OAMENI LE SPUNEA ACEASTĂ FRAZĂ, NU NUMAI CĂ LE ADUCEA UN ZÂMBET PE BUZE, DAR FIECARE ZÂMBET ÎI UMPLEA TOT MAI MULT ȘI MAI MULT PAHARUL FERICIRII, IAR EL SE SIMȚEA TOT MAI MINUNAT ȘI MAI MINUNAT!
Nepoțelul a crescut și este matur deja. Dar soarele de la capătul patului e același, doar că acum îl vede zilnic și soția sa. Băiatul lor are, la fel, un soare în camera lui.
VIAȚA LOR ESTE MINUNATĂ!
(dupa Cristian A. Balasoiu)