fbpx

În ultimele luni ale acestui an care se apropie de final, mi-a tot venit, prin diverse căi, același mesaj:

DĂRUIND VEI DOBÂNDI!

Legea a da și a primi îmi era de multa vreme cunoscută, însă, știm doar, că de la a cunoaște până la a face, calea nu e deloc scurtă sau simplă.

Pot să spun ca unul dintre tiparele mentale care mi-au dat cel mai mult de furcă în evoluția mea (mai ales că l-am conștientizat greu) a fost exact cel care presupunea dăruirea necondiționată, fără atașamente. Probabil o sa îmi pierd câțiva prieteni după această mărturisire, dar simt ca e momentul să o fac. <3

Pentru mine, din copilărie, dăruirea era din ce aveam în plus, din ce prisosea. Când simțeam că intru pe minus mă opream automat. Îmi era frica…o frica ancestrală de lipsă, de „ce fac eu, dacă nu mai am lucrul x, y, z?”. Cumva era o dăruire condiționată de abundență. Ceva de genul:

<Am, e ok, îți pot da și ție! Nu mai am, e de rău pentru mine, mai bine mă protejez.>

Până și când donam din hainele și lucrurile de prin casă, donam ce îmi prisosea. Eliberam spațiul!

Mie mi se părea o gândire sănătoasă în acele momente, dar nu era benefică evoluției mele.

Ani mulți mi-au trebuit să învăț adevărata Lege a dăruirii, să îi percep sensul…

Lecția vreau să o împărtășesc azi cu tine, ca și cadou de Crăciun. Îți spun sincer că nu am planificat să îți vorbesc despre ea taman acum, în această perioadă din an când este totul sub bagheta dăruirii. Si, la fel de sincer, mărturisesc că nu cred în „coincidențe”. 😉

Noi ne programăm ziua de mâine! Cum spune Geshe Michael Roach, autorul sistemului Diamond Cutter, viitorul ne este dictat de semințele pe care le plantăm. Și același sistem ne dă soluția prin care putem să obținem tot ceea ce ne dorim:

Să ajutăm conștient o altă persoană, care își dorește același lucru pe care ni-l dorim și noi, să îl obțină!

Poate părea contra firii, dar exact așa se întâmplă. Practic, dăruiești timpul tău, energia ta, cunoștințele tale, unei alte persoane, cu intenție, după care, surpriză, obiectivul tău se realizează în cel mai simplu și rapid mod cu putință, la care poate tu nici măcar nu te gândiseși!

ATENȚIE! Ajutăm numai dacă ajutorul este dorit de acea persoana, altfel îi încălcăm liberul arbitru.

DĂRUIEȘTI DEZINTERESAT (DAR CU INTENȚIE) SI PRIMEȘTI!

Plantează conștient și sănătos, cu alte cuvinte STAI ÎN POZIȚIA DE OBSERVATOR ȘI DĂRUIEȘTE ACOLO UNDE E NEVOIE!

În ceea ce mă privește, îți spun sincer că, de când practic Diamond Cutter și îmi observ reacțiile, mă amuz când mă surprind că tind să reintru pe vechile tipare mentale. Nu e ușor să le înlocuiesc, dar până la urmă viața e o școală!

La mine a fost o schimbare de paradigmă. Am trecut de la o emoție de vibrație extrem de joasă – FRICA (care îmi condiționa procesul dăruirii), la RECUNOȘTINȚĂ (sentiment pe care îl am pentru toate persoanele care acceptă ca eu să le ajut, să le servesc, pentru că ajutându-le pe ele mă ajut pe mine).

Vorba aceea:

Îți las mai jos și o unealtă foarte puternică pe care o folosesc în ultima vreme: Jurnalul Recunoștinței. 

Eu obișnuiam să spun în gând motivele pentru care sunt recunoscătoare, seara, înainte de culcare, însă, la sfatul unuia dintre mentorii mei dragi, căruia îi mulțumesc cu recunoștință, acum le scriu zilnic, în Jurnal.

Te invit să faci acest exercițiu în anul ce vine, o să vezi schimbările după prima zi chiar! Și dacă, atunci când scrii îți vine impulsul de a trimite un mesaj de mulțumire sau de a da un telefon, nu sta pe gânduri, fă-o în acel moment! (E interesant de observat cum lucrurile mai puțin bune le facem fără să clipim, iar când vine vorba de un „mulțumesc” sau „te iubesc”, ne gândim să nu deranjăm. )

Pune în practică acest exercițiu, meditează la ce înseamnă pentru tine actul dăruirii, dar și „darul” în sine și, dacă vrei împărtășește cu mine la office@veraniste.ro!

Cu recunoștință,
Vera