fbpx

Schimbă ceva în viața ta ori de câte ori ai ocazia! Nu te lăsa prins/prinsă în tipare și obiceiuri vechi! Provoacă-te!

Am cunoscut o persoană care își cumpăra de ani de zile același tip de pantofi, aceeași culoare, de la același producător. M-a uimit alegerea lui, dar m-am gândit că poate acei pantofi or fi chiar foarte potriviți pentru omul respectiv și nu a găsit ceva mai bun.
Apoi am ajuns să cunosc mai aproape aceă persoană și mi-am dat seama că toată viața lui se desfășura după aceeași credință: crearea unei zone de confort din care nu ieșea nici măcar de curiozitate.

Te întreb acum:
Merită oare să lași viața să treacă pe lângă tine, să nu te bucuri de nou, să nu testezi, să nu experimentezi, să nu vezi locuri în care nu ai mai fost, să nu îți depășești limitele, doar pentru a trăi zi de zi după un șablon pe care ți l-ai croit singur pentru a te simți în siguranță?

Ei bine, eu cred că nu!
Cred cu tărie că VIAȚA MERITĂ JUCATĂ cu sufletul de copil, cu bucuria descoperirii, trăirii, cu curiozitate și vulnerabilitate!
Ce dacă ne mai și lovim, ce dacă avem dezamăgiri, ele sunt doar lecții pe care ni le-am adus singuri în cale pentru a căpăta noi seturi de aripi și a zbura și mai sus!

Pentru mine bătrânețea nu se măsoara în ani, se măsoară în scăderea nivelului de curiozitate. În momentul când ți se pare că ȘTII, că nu mai ai nevoie să experimentezi, când ajungi la suficiență, când nu te mai provoci și zilele îți sunt identice ești deja bătrân, chiar dacă ai 20 sau 30 de ani.

ACȚIONEAZĂ, SCHIMBĂ, TRĂIEȘTE cu frică sau fară, dar fă-o! Zilele trec oricum, viața curge și știi cum se spune:
„Mai bine să-ți pară rău că ai făcut un lucru, decât să regreți că nu l-ai făcut.”

Acum, că am ajuns aici, vreau să îți spun că ceea ce tocmai ai citit, pentru mine a fost o provocare. Îmi e mult mai ușor să vorbesc, decât să scriu. Și nu mă tem de faptul că s-ar putea să nu îți placă sau să nu găsești util acest articol, ci MĂ BUCUR CĂ AM IEȘIT DIN ZONA MEA DE CONFORT și am făcut ceva de care tot fugeam.

În timp ce scriam mi-am amintit de o carte foarte profundă pe care le-am citit-o fetelor mele și pe care ți-o recomand să o ai în bibliotecă: Pescăruşul Jonathan Livingston scrisă de Richard Bach. E o poveste pentru cei care îşi ascultă inima şi nu trăiesc numai după reguli, pentru cei care știu că viaţa adevărată se găseşte dincolo de aparenţe și încearcă să își depășească limitele. Să îți fie inspirație!

Așadar:
Tu ce alegi să faci diferit astăzi?
Ce ai evitat să pui în practică până acum?