fbpx

Schimba ceva in viata ta ori de cate ori ai ocazia! Nu te lasa prins/prinsa in tipare si obiceiuri vechi! Provoaca-te!

Am cunoscut o persoana care isi cumpara de ani de zile acelasi tip de pantofi, aceeasi culoare, de la acelasi producator. M-a uimit alegerea lui, dar m-am gandit ca poate acei pantofi or fi chiar foarte potriviti pentru omul respectiv si nu a gasit ceva mai bun.
Apoi am ajuns sa cunosc mai aproape acea persoana si mi-am dat seama ca toata viata lui se desfasura dupa aceeasi credinta: crearea unei zone de confort din care nu iesea nici macar de curiozitate.

Te intreb acum:
Merita oare sa lasi viata sa treaca pe langa tine, sa nu te bucuri de nou, sa nu testezi, sa nu experimentezi, sa nu vezi locuri in care nu ai mai fost, sa nu iti depasesti limitele, doar pentru a trai zi de zi dupa un sablon pe care ti l-ai croit singur pentru a te simti in siguranta?

Ei bine, eu cred ca nu!
Cred cu tarie ca VIATA MERITA JUCATA cu sufletul de copil, cu bucuria descopeirii, trairii, cu curiozitate si vulnerabilitate!
Ce daca ne mai si lovim, ce daca avem dezamagiri, ele sunt doar lectii pe care ni le-am adus singuri in cale pentru a capata noi seturi de aripi si a zbura si mai sus!

Pentru mine batranetea nu se masoara in ani, se masoara in scaderea nivelului de curiozitate. In momentul cand ti se pare ca STII, ca nu mai ai nevoie sa experimentezi, cand ajungi la suficienta, cand nu te mai provoci si zilele iti sunt identice esti deja batran, chiar daca ai 20 sau 30 de ani.

ACTIONEAZA, SCHIMBA, TRAIESTE cu frica sau fara, dar fa-o! Zilele trec oricum, viata curge si stii cum se spune:
„Mai bine sa-ti para rau ca ai facut un lucru, decat sa regreti ca nu l-ai facut.”

Acum, ca am ajuns aici, vreau sa iti spun ca ceea ce tocmai ai citit, pentru mine a fost o provocare. Imi e mult mai usor sa vorbesc, decat sa scriu. Si nu ma tem de faptul ca s-ar putea sa nu iti placa sau sa nu gasesti util acest articol, ci MA BUCUR CA AM IESIT DIN ZONA MEA DE CONFORT si am facut ceva de care tot fugeam.

In timp ce scriam mi-am amintit de o carte foarte profunda pe care le-am citit-o fetelor mele si pe care ti-o recomand sa o ai in biblioteca: Pescăruşul Jonathan Livingston scrisa de Richard Bach. E o poveste pentru cei care îşi ascultă inima şi nu trăiesc numai după reguli, pentru cei care stiu că viaţa adevărată se găseşte dincolo de aparenţe si incearca sa isi depaseasca limitele. Sa iti fie inspiratie!

Asadar:
Tu ce alegi sa faci diferit astazi?
Ce ai evitat sa pui in practica pana acum?

Trimite un răspuns